HEERLIJKE WIJNEN

RECHTSTREEKS UIT ONZE HOLLANDSE KLEI

Wij zijn Jan Schake en Tieke Roosen.

In 2006 zijn wij gestart met de opbouw van Wijngaard en Dagcentrum de Amsteltuin.
Vlakbij de Amstel, aan de rand van de Bovenkerkerpolder in Amstelveen, in een oase van rust ligt de wijngaard van 1,5 Hectare. De stad ligt op een steenworp afstand. Een unieke locatie op nog geen 500 meter van de snelweg A9.
De wijngaard telt jaarlijks meer dan 10.000 bezoekers.

Al vanaf 2008 wordt er jaarlijks geoogst en worden wijnen gemaakt.
Inmiddels behalen wij bij wijnkeuringen medailles voor onze wijnen. Agelopen jaar nog 2 zilveren voor onze beide witte wijnen.
Samen met een groep ervaren vrijwilligers en met de adviezen van Oenoloog Stan Beurskens, wordt de wijngaard onderhouden en de wijnen verzorgd.

Jaarlijks worden ongeveer 5.000 flessen geproduceerd die op de Amsteltuin worden verkocht , maar ook bij Henri Bloem, Albert Heijn van der Linden, de Gouden Ton en Miltenburg en Rouhard. Ze smaken natuurlijk het lekkerst op ons zonovergoten terras. Dus kom langs!

Vanaf 2017 heeft de Greenline, de hop-on-hop-off bus van Groot-Amsterdam een eigen halte bij de Amsteltuin en het Holland Wine Center.

GREENLINE

Take the Greenline for a responsible visit to this vulnerable area.

Vanaf 2017 heeft de Greenline, de hop-on-hop-off bus van Groot-Amsterdam een eigen halte bij de Amsteltuin en het Holland Wine Center.

  • Mileuvriendelijk
  • Neemt u mee op onontdekte plekken in en rondom Amsterdam
  • Iedere 45 minuten een bus
  • Goedkoop en gemakkelijk

amsterdam-wine