Amstelveen

DE OORSPRONG VAN ONZE WIJNEN

Onze wijngaard ligt op een prachtig stukje land in Amstelveen vlak naast de rivier de Amstel. De grond hier is zo geschikt voor wijnbouw door de historie. Oorspronkelijk bevond zich op de lokatie van de wijngaard namelijk een soort waddenzee met een slenk waardoor er een gunstig mengsel van klei en zand is ontstaan, zavel genoemd. Deze zavel is uitermate geschikt om druiven om te laten groeien waardoor we jaar na jaar prijzen winnen met onze heerlijke wijnen!

Wat meer over Amstelveen

Amstelveen is een dorp met ruim 88.000 inwoners van 133 verschillende nationaliteiten. Deze grote verscheidenheid van nationaliteiten hebben we mede te danken aan de vele multinationals die (hoofd)kantoren hebben in Amstelveen zoals bijvoorbeeld KLM, KPMG, Zwitserleven, en LG. De nabijheid van Schiphol speelt hierin uiteraard een grote factor.

Amstelveen is echter niet alleen aantrekkelijk voor grote kantoren maar heeft ook een heel groene kant. Er zijn vele parken, prachtige polders, dijken en windmolens. Ook het Amsterdamse Bos is gelegen in de gemeente Amstelveen en nodigt uit om de drukte van de stad te ontvluchten. De rivier de Amstel kronkelt door Amstelveen, een fietstocht langs de rivier geeft zicht op de prachtige landschappen en onder andere ook op de molen.

Naast de wijngaard is er ook een kaasboerderij gelegen in Amstelveen en bezit Amstelveen een zeer luxueus stadshart met meer dan 200 winkels met luxe artikelen. Voor de cultureel liefhebbers ligt vlak naast het stadshart ook het Cobra museum voor moderne kunst.