Wij, Jan Schake en Tieke Roosen, hebben in 2004 besloten onze dromen waar te maken en ons oude leven achter ons te laten.

Jan was al gepassioneerd wijnboer met een kleine wijngaard in de buurt. Tieke was werkzaam in de zorg en had daarvoor haar strepen verdiend in de partycatering.

Samen hebben zij vanaf 2006 het weiland van 1,5 hectare omgetoverd tot een paradijs waar 3.500 druiven zijn geplant, een productieruimte en wijnkelder zijn gebouwd en een prachtig ontvangstgebouw met een goddelijke veranda en terras en tuinen zijn ingericht.

Dagelijks mogen zij genieten van een van de mooiste plekjes in Amstelveen samen met een grote groep mensen die de Amsteltuin bezoeken.

In 2016 zijn de wijnen van de Amsteltuin omgedoopt tot Amsterdam Wines.

Vanaf 2017 zal de Hop-on-hop-off Greenline(www.greenliners.nl)  ruim 40.000 passagiers vervoeren die allemaal langs de Amsteltuin komen en uit kunnen stappen bij de eigen bushalte.

Op het terrein van de Amsteltuin zal op dat moment het Holland Wine Center(www.hollandwinecenter.nl)  worden geopend. Hier wordt u geïnformeerd over de wijnbouw in Holland, kunt u wijnen proeven en kopen, een bezoek brengen aan de wijnkelder en lekker op het terras genieten van een glas wijn met iets lekkers.

0m2
Terrein
0
druivenplanten
0
LITER WIJN
0
GLAZEN PUUR GENIETEN