Wijnbouw in grote delen van Holland is alleen mogelijk door speciale druiven te planten. Deze planten zijn de afgelopen 50 jaar in Duitsland ontwikkeld met het oogmerk van schimmelresistentie en snelle rijping. De ontwikkelingen in de afgelopen jaren hebben geleid tot druivensoorten waarvan uitstekende wijnen te maken zijn.

In 2006 hebben wij gekozen voor de volgende druiven:

Wit: Solaris en Johanniter
Gris: Souvignier Gris
Rood: Pinotin en Cabernet Cortis

Door deze druivenkeuze kunnen wij de volgende wijnen produceren:

HET WITTE GENIETEN

Een landwijn samengesteld uit een blend van Solaris en Johanniter. De krachtig volle smaak en tonen  en het stevige alcoholgehalte van de Solaris, combineert uitstekend met de frisse en fruitige Johanniter. Door deze blend ontstaat een mooie gebalanceerde wijn die heerlijk past op het terras of ’s avonds met een hapje.

SOUVIGNIER ADRIANA

Deze ‘pinot gris’ is een van onze toppers.
De druif heet Souvignier gris, is grijs/lichtrood van kleur en wordt pas half november geoogst.
Door de geringe kleurstof in de schillen blijft het sap nagenoeg wit. Ook de Souvignier gris wordt geblend met een andere druif, of Solaris of Johanniter.

Het resultaat staat als een huis! De krachtige en kruidige aroma’s dansen in het glas.
De geur en smaak beloven veel goeds. De nadronk is ronduit spectaculair, waardoor deze wijn uitstekend combineert met uw voor- of hoofdgerecht.

De naam Adriana verwijst naar de laatste boerderij op het terrein van de Amsteltuin: de Adriana Hoeve. Een geste naar het verleden.

HET RODE GENIETEN

Deze soepele rode wijn is gemaakt van de Pinotin druif. Een prachtig helderrode kleur , in combinatie met een licht geur- en smaakpalet met lichte vanilletonen en zwart fruit, is een genot op het terras en daarmee een interessant alternatief voor een witte wijn. Deze wijn kan het best licht gekoeld worden geserveerd.

HET BRUISENDE GENIETEN

Het paradepaardje van de Amsteltuin.

Een volle rosé gemaakt van de Cabernet Cortis en Pinotin druif. Door de druiven kort te weken heeft de rosé een mooie lichte kleur.
In mei wordt deze wijn naar Duitsland vervoerd waar in een Sektkellerei  koolzuur wordt toegevoegd.
Het resultaat is verrassend aangenaam: heerlijk tonen van rood fruit in combinatie met een milde bruis zorgen voor de zomer in je glas.

Op uw gezondheid!

amsterdam-wine